华南俳烁实业有限公司

單獨報考
當前位置:中華考試網(wǎng) >> 高考 >> 吉林高考 >> 吉林高考英語模擬題 >> 2017年吉林高考英語完型填空專題模擬22

2017年吉林高考英語完型填空專題模擬22

中華考試網(wǎng)  2016-11-10  【

2017年吉林高考英語完型填空專題模擬22

As has been all too apparent in recent days at Balcombe, few issues cause greater concern than energy policy. Many village communities feel their countryside is being ruined by the power­producing machines of wind farms; yet they never take “direct action”, even though the planning laws put them at a severe disadvantage. And the generous subsidies(財政補貼), which encourage the expansion of wind power, are not favourable to the village communities and set landowners in conflict with other residents(居民).

Those who disagree with the rapid expansion of wind farms state that the damage they cause is out of proportion(比例) to the benefits they bring, because their energy output cannot match that of the carbon­based power stations they are supposed to replace. Supporters insist that wind must be part of a mix of renewables, nuclear and carbon, and that the country is committed to meeting EU (European Union) targets for non­carbon energy generation.

Against this background, the fact that there is an argument within the government over whether to publish an official report on wind farms' impact on the countryside becomes even more extraordinary. The two parties in the coalition(聯(lián)合) government are in disagreement over what it should say.

We have some advice for the two parties: publish the report, and let the country be the judge. Even if it contains evidence that wind farms are harmful, it will hardly be a pleasant surprise to people who do not like them. Equally, supporters must argue their case by acknowledging the concerns and explaining why they are either misplaced or worthy of much attention.

The suggestion that further negotiations are to take place to produce an “acceptable” report suggests that the politics of coalition government are doing the country harm in a certain way. Given the sensitivities involved, all the information should be available so that people can reach their own conclusions, rather than being left with the suspicion(猜疑) that facts are being replaced by political beliefs.

72.We can learn from the first paragraph that________.

A.energy policy catches much attention of the public

B.the residents are in favour of the expansion of wind farms

C.many village communities are satisfied with the subsidies

D.the planning laws offer great benefits to the residents

73.Supporters think that the expansion of wind power ________.

A.is more rapid than that of carbon­based power

B.guarantees an increase in energy output

C.is expected to be much better than that of nuclear power

D.agrees with EU targets for non­carbon energy generation

74.It can be inferred from the passage that________.

A.an official report will settle the energy problem

B.the two parties are divided over the issue of wind farms

C.the two parties have agreed on a further negotiation

D.political beliefs concerning energy issue go against facts

75.Which of the following reflects the author's opinion?

A.Increase political impact on energy policy.

B.Release a statement of supporters on wind farms.

C.Let the nation judge the facts about wind power.

D.Leave the two parties to reach their own conclusions.

【要點綜述】 本文是一篇社會生活類文章。文章介紹了人們特別關心能源政策,尤其是風力發(fā)電站引起了多方的關注和不同觀點的探討。

72.A 細節(jié)理解題。根據(jù)文章第一段中的“…few issues cause greater concern than energy policy.”可知能源政策引起了公眾更多的注意,因此A項正確。

73.D 細節(jié)理解題。第二段主要列舉了支持者和反對者的觀點。支持者認為風能一定是可再生能源,也是核能和碳能混合體的一部分,國家一直致力于滿足歐盟的非碳能源生產(chǎn)的目標。因此D項正確。

74.B 推理判斷題。根據(jù)第三段最后一句可知B項正確。

75.C 推理判斷題。根據(jù)第四段,尤其是其中的“…and let the country be the judge.”可知C項正確。

1234
糾錯評論責編:jiaojiao95
相關推薦
熱點推薦»
安仁县| 枣阳市| 驻马店市| 巴彦县| 顺平县| 城步| 老河口市| 建湖县| 堆龙德庆县| 山阳县| 延津县| 平湖市| 娄底市| 区。| 湘西| 石林| 庐江县| 西林县| 裕民县| 北京市| 泗阳县| 龙州县| 庐江县| 含山县| 浙江省| 兴业县| 太白县| 峨眉山市| 梧州市| 南城县| 定襄县| 大兴区| 措美县| 洞头县| 德保县| 瑞昌市| 高雄市| 武汉市| 镇雄县| 鄂托克旗| 元氏县|