2019年大學英語六級閱讀模擬試題(5)
There will eventually come a day when The New York Times ceases to publish stories on newsprint. Exactly when that day will be is a matter of debate. “Sometime in the future,” the paper’s publisher said back in 2010.
Nostalgia for ink on paper and the rustle of pages aside, there’s plenty of incentive to ditch print. The infrastructure required to make a physical newspaper-printing presses, delivery trucks — isn’t just expensive; it’s excessive at a time when online-only competitors don’t have the same set of financial constraints. Readers are migrating away from print anyway. And though print and sales still dwarf their online and mobile counterparts, revenue from print is still declining.
Overhead may be high and circulation lower, but risking to eliminate its print edition would be a mistake, says BuzzFeed CEO Jonah Pere.
Peretti says the Times shouldn’t waste time getting out of the print business, but only if they go about do, it the right way. “Figuring out a way to accelerate that transition would make sense for them,” he said, “but if you discontinue it, you’re going to have your most loyal customers really upset with you.”
Sometimes that’s worth making a change anyway. Peretti gives the example of Netflix discontinuing its DVD-mailing service to focus on streaming. “It was seen as a blunder,” he said. The move turned out to be foresighted. And if Peretti were in charge at the Times? “I wouldn’t pick a year to end print,” he said. “I would raise prices and make it into more of a legacy product.”
The most loyal customers would still get the product they favor, the idea goes, and they’d feel like they were helping sustain the quality of something they believe in. “So if you are overpaying for print, you could feel like you were helping,” Peretti said, “Then increase it at a higher rate each year and essentially try to generate additional revenue.” In other words, if you’re going to make a print product, make it for the people who are already obsessed with it, Which may be what the Times is doing already. Getting the print edition seven days a week costs nearly $500 a year — more than twice as much as a digital-only subscription.
“It’s a really hard thing to do and it’s a tremendous luxury that BuzzFeed doesn’t have a legacy business,” Peretti remarked. “But we’re going to have questions like that where we have things we’re doing that don’t make sense when the market changes and the world changes. In those situations, it’s better to be more aggressive than less aggressive.”
1. The New York Times is considering ending it’s print edition partly due to
[A] the pressure form its investors
[B] the complaints from its readers
[C] the high cost of operation
[D] the increasing online ad sales.
2.Peretti suggests that.in face of the present situation, the Times should
[A] make strategic adjustments
[B] end the print edition for good
[C] seek new sources of readership
[D] aim for efficient management
3.It can be inferred front Paragraphs 5 and 6 that a “l(fā)egacy product”
[A] will have the cost of printing reduced.
[B] is meant for the most loyal customers.
[C] helps restore the glory of former times.
[D] expands the popularity of the paper.
4. Peretti believes that in a changing world,
[A] traditional luxuries can stay unaffected.
[B] aggressiveness better meets challenges.
[C] cautiousness facilitates problem-solving.
[D] legacy businesses are becoming outdated.
5 . Which of the following would be the best title of the text
[A] Make Your Print Newspaper a Luxury Good
[B] Keep Your Newspaper Forever in Fashion
[C] Cherish the Newspaper Still in Your Hand
[D] Shift to Online Newspapers All at Once
參考答案及解析
1.【答案】[C]
【解析】細節(jié)題。題干問的是《紐約時報》考慮停止紙質(zhì)版新聞印刷出版的原因是什么。文章首段首句即是此內(nèi)容的同義表達,第二段解釋具體原因,第二句:The infrastructure...isn’t just expensive; it’s excessive at a time when online-only competitors don’t have the same set of financial constraints. 意思是紙質(zhì)印刷所要求的基礎設施不僅僅貴而且多余,因為他們的網(wǎng)絡競爭對手沒有這樣的經(jīng)濟上的限制。[C]項“運行的高成本”是對原文內(nèi)容的總結(jié),故正確。[A]項 來自于投資者的壓力,[B]項 來自于讀者的投訴,[D]項 網(wǎng)絡廣告銷售的增長,這三項在文中均未提及,故排除。
2.【答案】[A]
【解析】細節(jié)題。題干問的是:面對目前的形勢,Peretti建議《紐約時報》怎么做。根據(jù)信號詞Peretti回原文中定位至第四段,首句內(nèi)容是Peretti說《紐約時報》不該浪費時間去想著如何停止紙質(zhì)印刷,而應該找到一種正確的方法去解決這件事。接著第二句Peretti說找到一種方式來促進這種轉(zhuǎn)變會對他們來說有用處。可知Peretti認為《紐約時報》應當做出一些改變而非停止紙質(zhì)版的發(fā)行,[A]項“做出策略上的調(diào)整”是對原文的同義轉(zhuǎn)述,故正確。[B]項 永遠結(jié)束紙質(zhì)版,與原文意思相反,故排除;[C]項 尋求新的讀者資源,[D]項 以高效的管理為目標,在原文中未提及,故排除。
3.【答案】[B]
【題型】推斷題。
【解析】題干意思為:從第五、六段可以推斷出“傳承產(chǎn)品” 。根據(jù)信號詞legacy product定位到第五段最后一句:I would raise prices and make it into more of a legacy product.不僅要提高價格還要將它變?yōu)橐环N遺留品。單單這一句不足以做出選擇,需要繼續(xù)往下看在第六段中有沒有對于這個詞的解釋。第六段開頭提到了他認為大部分忠實的消費者依舊會堅持購買他們喜歡的產(chǎn)品,而且他們會認為是在幫助維持他們所信任的產(chǎn)品的質(zhì)量?梢奝eretti認為忠實的購買者不會有改變,如果可以每年增加一些比例,那么依舊是可以創(chuàng)收的。緊接著出現(xiàn)了in other worlds(換句話說),如果我們要做這些print product(印刷產(chǎn)品),那就為那些已經(jīng)癡迷于他們的人而做吧。[B]項“是為多數(shù)忠實的顧客設計的”,是對原文內(nèi)容的同義替換,為正確答案。[A]項 會降低印刷成本,[C]項 重建以往的榮耀,[D]項 擴大報紙的受歡迎程度,這三項均在文中未提及,故排除。
4.【答案】[B]
【題型】細節(jié)題。
【解析】題干以為:Peretti認為,在一個變化的世界里 。根據(jù)信號詞Peretti和changing world可回文中定位到文章最后一段,由最后一段可知Peretti認為在市場在變化、世界在變化的情況中,更有進取心是更好的。[B]項“進取精神可以更好地迎接挑戰(zhàn)”,本項是對原文的同義轉(zhuǎn)述,故正確。[A]項 傳統(tǒng)的奢侈品不會受到影響,在文中未提及,故排除;[C]項 謹慎小心促進問題的解決,與原文意思相反,故排除;[D]項 傳統(tǒng)產(chǎn)業(yè)正在變得過時,在文中未提及,故排除。
5.【答案】[A]
【題型】主旨題。
【解析】全文由《紐約時報》紙質(zhì)版終有一天會面臨倒閉的危機引出話題,重點闡述Peretti對此問題的看法:《紐約時報》紙質(zhì)版應該考慮轉(zhuǎn)型——為大部分忠實的顧客提供遺留品。后面接著闡述了如何將《紐約時報》做成這種專為忠實的顧客制作的高價遺留品。[A]項“將你的印刷報紙做成一個奢侈品”,a luxury good是對原文中提到的高價“l(fā)egacy product”的同義轉(zhuǎn)述,故正確。B.始終保持你的報紙時尚前沿,[C]項 珍惜你手中仍然擁有的報紙,[D]項 立刻轉(zhuǎn)向網(wǎng)絡在線報紙,均不是本文要的主旨,故排除。